Koken zonder moeite en zonder pannen

Pen pop denkenBij een jubileum op het werk werd aan de genodigden een ‘eigen’ recept gevraagd, die werden gebundeld in een mooie map en bij die bijzondere gelegenheid overhandigd. Een leuk idee, maar insiders weten dat koken niet echt mijn ding is. Hoe is dat toch mogelijk als je bedenkt dat ik ben opgegroeid in een café-restaurant! Na zoveel jaar kan ik lekker eten op tafel zetten hoor, maar het is vaak voor mij net zo’n verrassing hoe het op tafel komt als voor mijn gezin of de gasten! Ach ze weten het nu wel en aan recepten uitwisselen doe ik niet. Mooi zo, houden zo, ieder zijn ding! Dames met schortje
Maar, voor die vraag had ik natuurlijk wel een oplossing, maakte een recept ‘Creatiss- stijl’ en het viel nog in de smaak ook! Heb het ondertussen al een aantal keren met steeds andere ingrediënten uitgedeeld, steeds met succes. Daarom vandaag het recept: Koken zonder moeite en zonder pannen! Dames, hier is geen schortje voor nodig of misschien omdat het je leuk staat! En de gelakte nageltjes blijven pico bello! Zo simpel kan het zijn, een aanrader…

 

Men neme….

Een afdeling vol met homme(le)s en femmes,

Die moeten wel gemengd worden,

Mengen

Maar niet met de mixer,

Met beleid, heel veel beleid! 

Dan krijg je een mooie gelijkmatige massa,

Als het goed is, zonder klonten,

Zo niet, dan nog even rustig doorroeren,

Een kwestie van aanvoelen!

Dus stoppen op het juiste moment,

Want als te lang geroerd wordt,

Is er geen land meer mee te bezeilen!

  Dan haal je uit de kelder koude Tiep-Miep-Piepers Typiste

  De schil er helemaal vanaf afsnijden,

Het resultaat is een mooie kom vol met bleke smoeltjes,

Die kunnen we beter even in de zon leggen,

En wat, ga zelf ook even lekker onderuitgezakt zitten.

Wat lSmiley hangmatet je, tijdens het koken moet je je niet haasten!

Je hebt vast ook nog wel een paar uien in je kelder liggen,

Altijd leuk voor een sentimenteel moment.

Even heerlijk snotteren, laat maar lekker stromen!

Snijd een hele dikke ui helemaal fijn,

Maar ook weer niet te klein,

Want dan krijg je smurrie!

Uien snijden plank

En je moet nog lang met deze Consu-Lente-Uitjes samenwerken!

Dus gebruik nette taal als het even tegenzit,

  (vloek bij voorkeur in de trant van:

  oh… staafmixer nog aan toe!!)

Uit de koelkast haal je hierna een pond Tuinboon-Telefoonbedieners

Deze snijd je in mooie gelijkmatige kleine blokjes,

Ook hier geldt weer; geen grote blokken, daar kom je niet door;
On hold

Dan wordt je in de wacht gezet! 

Dan komt nu de moeilijkste klus,

Er ligt op het aanrecht een flink aantal vergader-groepen,

Het is niet verstandig die bij elkaar te doen,

Dus daarom één voor één hakken of klutsen!
Gesneden groenten

  Als er meer dan drie zijn, kies dan de leukste uit.

Ach wat, doe de rest in de prullenbak!

*bedenk dat niet alles waar over vergaderd wordt, smaakvol is !!!

Vervolgens kun je al deze ingrediënten bij elkaar doen,

Voor de smaak moeten er natuurlijk nog wat kruiden bij.

Probeer eens een vlijmscherp mespuntje ‘psychische peper’,Specerijen wereld

Met een toefje ‘verplegende dille’,

Kan ook nog een scheutje ‘administratief azijn’ bij,

Maar dat is waarschijnlijk iets te zuur…

Dan kun je de dop van een bijpassende wijn opendraaien,

Wat dacht je, bij deze ingrediënten kun je natuurlijk geen super wijn schenken!!

Doe maar gewoon iets van de Jumbo of de Aldi,

Die maakt met dit potje een prima symfonie!

Nu heb je twee kansen:

1e kans: dat het koken is gelukt.

Geweldig, je kunt toch koken,
You do it

Al is het volgens een briefje.

Kreeg je toch een goede tip van een aardige collega,

Je kunt in ieder geval met weinig ingrediënten iets smakelijks voorschotelen!!

 

  2e kans: dat het niet gelukt is,Disapointed

  dan is het pech…

Misschien is dit recept nog niet helemaal goed,

en had het beter moeten worden uitgeprobeerd.

Maar ja, het is dus net als zoveel klanten-systemen

nog volgens de ouderwetse ‘TIP-methode’!!

Dat heet: Testen In de Praktijk.

Dan krijg je inderdaad dit soort problemen,

En ja, daarbij is het van groot belang dat je kunt improviseren!!

Voedsel zuinig zijnEr zit niets anders op dan dit pruttelpotje weg te gooien, niets aan te doen

en haal je gewoon even snel een pizza of portie chinees om de hoek

dat vinden je gasten vast lekker.

Er is nu eenmaal kok boven kok!

  En baas boven baas!    Baas boven baas

Plaats een reactie